Please follow us on Instagram.
X

Espen Johnsen - hva føler du nå?

Som kjent, kjørte Espen Johnsen siste runde i Enduro World Series i helgen. Etter 19 lange timer hjem tok vi en prat med han.

Espen Johnsen - hva føler du nå?

Som kjent, kjørte Espen Johnsen siste runde i Enduro World Series i helgen. Etter 19 lange timer hjem tok vi en prat med han.

"Det var et enormt stort område, tilsammen 75km transport og 2548 høyde meter klatring." Espen Johnsen

Foto: Bjørn Jarle Kvande

Krank: Gratulerer med vel gjennomført første tur i Enduro World Series. 

Espen Johnsen: *Tusen Takk for det :)

Må jo spørre - hva føler du nå?

*Jeg er utrolig lettet, var veldig nervøs før løpet. 

Det er vel ikke bare å melde seg på i denne serien, hvordan kom du deg med? 

*Du kan bare melde deg på, men det er ikke sikkert du får plass. Jeg stod på venteliste. Jeg fikk hjelp fra Pablo som jobber for Mondraker. 

Hvordan var løypene i forhold til eksempel Drammen Enduro og 80/20 serien? (teknisk, fart osv) 

*Løypene I Italia var ganske blandet, det var alt fra veldig teknisk til høy fart og god fin flyt sti. Det var nok mer teknisk sti en enduro cupen her hjemme

Det er mange til start i serien med over 300 påmeldte i Elite menn, hvordan funker det med så mye folk mtp transport etapper og gjennomføring?

*Selv om det var så mangen påmeldete gikk det veldig fint på gjennomkjøringen. Vi ble startet med 20 sek  inervaller, som gjorde at noen måtte passere hverandre. 

Da det var din første start i World Series fikk du vel ingen seeding, hvordan gikk det synes du?

*Nei, jeg fikk ingen seeding her, start nr 284 så var litt usikker på nivået. Når jeg startet på Lørdagen var jeg heldig fikk  starte 1.40 sek bak han foran meg og hadde 40 sek på han bak meg, siden nr 285 ikke dukket opp til start. 

Når jeg måtte pasere han foran meg gikk det greit, men når jeg tok igjen de foran der igjen ble det litt vanskeligere. Jeg ble liggende mye bak og rope. Måtte passere 5 stk på etappe 6!

På ditt bilde av kartet så det ut som dere kjørte over et helt enormt stort område, hvor lange var transportetappene?

*Det var et enormt stort område, tilsammen 75km transport og 2548 høyde meter klatring. 

Selvom det heter Enduro så går det jo stort sett nedover, hvordan holdt utstyret med så mye hard sykling på en helg?

*Det går for det meste nedover, men her var det veldig mye bort og opp. Utstyret var upåklagelig hadde ikke noe tekniske problemer under disse forholdene. 

Vil du si det holder med en vanlig grov stisykkel eller bør man nesten ha en utfor sykkel for å være med på World Enduro serien?

*Jeg kan anbefale 160/160mm 27,5 men minimum 140mm vandring. Kjører man 29” så tror jeg 140mm er en bra ting. 

Det ryktes at du har trent hardt mot 2014 sesongen med sikte på Enduro men også VM i masters VM i Hafjell. Er du en målrettet treningsnarkoman, eller tar du deg litt snacks og en øl selvom det er sesong?

*Jeg trente ikke noe mer en vanlig inn mot denne sesongen, siden det var WM I Hafjell så brukte jeg litt mer tid på Dh sykkel og ikke Enduro sykkel. 

Jeg tar meg gjerne en øl og snacks når jeg føler for det. Lar ikke syklingen eller treningen ligge noe stopper på dette. 

Men jeg er målrettet og jeg liker å trene, men langt fra noen treningsnarkoman. 

Hvordan ser du på 2015, skal du satse Enduro og på serien?

* Jeg håper i 2015 at jeg kan delta på alle rittene i 80/20 serien. Jeg har ikke lagt noe planer for sesongen ennå. Alt kommer an på dato på rittene og om det passer for familien.

Til slutt må jeg takke mine støttespillere så jeg får sykla så mye som jeg gjør.
Sportpartner, Mondraker, Continental, Sykkelbutikken a/s, Ilikbiks E-13, Royalracing, Starmotor, Renthal, Blikkenslager Øen a/s, ikke minst Benedikte min kone. 

 

 

 

ph_migr_ee39ac9ce81815f562b7803c34c81bac_11625